december 05, 2007

Viva Chávez! En uppvisning i moraliskt ledarskap

Haz click en cualquier video para verlo
Puedes ver otros en radiomundial.com.ve

Högern, imperialismen och deras företrädare i Venezuela har gjort allt för att sabotera den venezuelanska demokratin. Sedan Hugo Chávez valdes till president har han och folket kämpat för införa verklig demokrati i landet. Den bolivarianska revolutionen har kämpat för att inkludera den stora majoriteten i samhällslivet.

De har kämpat för att statens institutioner ska svara emot folkets behov och inte en genomkorrumperad elit. Moståndet från den elit som samlat all makt i sina händer har som bekant varit kompakt. Statskupp, industrisabotage, våldsamma kravaller, falska anklagerser om valfusk, bojkottade valrörelser. Allt detta påhejat av imperialismen och dess massmedier som effektivt kontrollerar våran världsbild. De som kämpat för demokrati i Venezuela har hängts ut som anti-demokrater av hycklande, självgoda, självutnämnda "demokrater" i västvärlden.

Venezuela kan idag stolt försvara sina institutioner. De förfogar över latinamerikas mest transparenta valsystem. De har en högsta domstol som inte kan köpas. De har massmedier där VERKLIG ideologisk MÅNGFALD råder.

Hugo Chávez tal efter valnederlaget i söndags är en uppvisning i moraliskt, etiskt och demokratiskt ledarskap. Moral, etik och demokrati i ordens verkliga mening. Inte som tomma floskler i händerna på näringslivkonsulter, ledarskribenter eller PR-byråer. Viva Chávez! Mas nada..

8 kommentarer:

Anonym sa...

Takk, takk!
også interessant:
http://es.youtube.com/watch?v=emsfxsTLCzk
Moraliskt ledarskap!

Anonym sa...

Men for mig har chavez och hans marionetter/oportunistas tappat trovardigheten for ett bra tag sedan.

Jag ber om ursakt for att jag kommer in och brakar igen, men jag hoppas att den har bloggen ar oppen for alla forutsatt att det halls pa en respektfylld niva.

Jag tycker att det ar hipocrita av chavister att snacka om antiimperialism och om imperiet nar de sjalva alskar att anvanda Nike, Adidas, Tommy Hilfiger, kaka pa McDonalds, tror ni mig inte sa kan ni aka och kolla sjalva.

Och det varsta ar Pedro Carreño som kommer med en stammande logn som svar pa den direkta fragan om det inte ar lite att saga emot sig sjalv nar han sjalv har pa sig slips fran Louis Vuitton och Gucci dojor. Han pastar att han ONSKADE att han kunde kopa slipsar och skor tillverkade i Venezuela, men att Venezuela importerar 95% av sadana produkter. Ar det det han astadkommit efter 8 ars hoppande mellan olika positioner inom regeringen?

Och det finns VISST nationalproducerade skjortor och slipsar fran t.ex Montecristo, skor fran Okey, skjortor fran H.R.H et.c, Hur bra och billiga som helst, sa han har inte behov av att ta sa mycket av folks skattepengar till att finansiera sin egen mode-revolution.

Min pappa lat inte ens oss ungar leka med Barbie och Superman nar vi var sma for de var imperialister enligt honom. Ska det vara sa ska det vara tycker jag, sedan han man tycka vad man vill men han hycklade iallafall inte, som vissa andra.

Sedan borde Venezuela sluta exportera olja till U.S.A sa att de kan ha det i sina plan som anfaller Irak, vad 17 handlar det om?

Inget illa om dig som har den har bloggen, det ar jattebra att det finns folk som ar intresserade av Venezuela, men de dar manniskorna ar bara for mycket.

Marimbita

Anonym sa...

Är jag hycklare för att jag handlar mat i en kapitalistaffär eller säljer min arbetskraft?

Det är samma sak som med oljan.

Anonym sa...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

Anonym sa...

Dog bloggen efter folkomröstningen?

Anonym sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the MP3 e MP4, I hope you enjoy. The address is http://mp3-mp4-brasil.blogspot.com. A hug.

El Vergatario sa...

Viva Chavez!!
Viva Venezuela!
Viva la Vergatario!

No globalisation!

Anonym sa...

Tak for en interessant blog