augusti 21, 2007

Hotet från det goda exemplet - därför fruktar dom Chávez


Viva Åsa Linderborg! Hon skriver suveränt om Venezuela och hysteriska liberaler i Aftonbladet.

Få gör liberalerna så nervösa som Venezuelas folkvalde president Hugo Chávez. I söndagens Expressen beklagar ledarredaktionen att den nya författningen tillåter att ”vänsterdiktatorn” Chávez väljs om ”i all oändlighet” (19 aug).

Men i så fall är Sverige också en diktatur, eftersom Reinfeldt kan sitta på livstid om han väljs tillräckligt ofta.

Jo, ibland kan demokratin verka skrämmande.

Venezuela saknar ”maktdelning” konstaterar liberalerna - riksbanken kontrolleras av de folkvalda! De vill att det ska vara som i Sverige, där ett gäng ”experter” styr penningpolitiken. Bakom det slafsiga talet om maktdelning - i Venezuela och världen över - döljer sig drömmen om institutioner med pålitligt borgerliga tjänstemän som styr utvecklingen bortom medborgarnas inflytande.

Läs fortsättningen här.

Om folket vill ha Chávez som president och Chávez vill fortsätta så SO BE IT. Det stavas DEMOKRATI. Det mest patetiska med liberalerna är deras hycklande lovsong till "ombyte vid makten". I deras samhälle sitter ju samma oligarkelit på den ekonomiska och mediala makten generation efter generation. Och givetvis bortom all demokratisk kontroll. Den liberala demokratisynen går ut på att flytta så mycket makt som möjligt bortom folkligt inflytande. Samt att begränsa de folkvaldas handlingsutrymme så långt det går. Att begränsa mandatperioder är en sådan begränsning.

Andra bloggar om: , ,

0 kommentarer: