augusti 21, 2007

Colombia, USA:s nya Vietnam?

Emedan det globala kapitalets mediadiktatur för ett hysteriskt krig för att svartmåla Hugo Chávez och demokratiseringsprocessen i Venezuela hörs det inte mycket ifrån USA:s främsta allierade i området, gangsterstaten Colombia. Extrem orättvisa och fattigdom präglar detta liberala mönsterland. Den jordägande maffia-eliten behåller greppet med hjälp dödspatruller och amerikanska marinkårssoldater. Folkliga mobiliseringar har blodigt slagits ner genom åren. Nu försöker vänstern återigen organisera sig politiskt. Kommer detta tillåtas eller blir väpnad kamp det enda alternativet?
Dick Emanuelsson unika reportage från Colombia får ni inte missa.

Det okända kriget i Colombia som pågått i 41 år drar in allt fler militärer från USA och inhyrda legoknektar från hela världen. Parallellerna med Vietnam börjar skönjas i ett krig som USA påstod vara mot kokainkartellerna men där USA-officerare avslöjas som knark- och vapenhandlare.

Latinamerikareportern DICK EMANUELSSON har besökt gerillakontrollerat område i södra Colombia och fattigområden i södra Bogta som är utsatta för en mordvåg av de paramilitära dödsskvadronerna. Här är hans rapport som skiljer sig mycket från den gängse bilden av den colombianska konflikten i massmedia.
Läs hela reportaget här.

Andra bloggar om: , ,

0 kommentarer: