mars 26, 2007

Tack DN!

DN:s ledarredaktion "oroas" av utvecklingen i Latinamerika. Så bra! Ännu en bekräftelse på att den blytunga filt av ekonomisk och militär imperialism som tillsammans med genomkurrupta oligarker tryckt ner Latinamerika i djup misär börjar förlora greppet.

Vänstervågen böljar än en gång in över Latinamerika. Hur långt den når, hur många länder den sveper med sig, och hur mycket fattigdom och sargade demokratiska rättigheter den lämnar efter sig återstår att se.
Smaka på den närmast uppgivna bitterheten i den formuleringen. DN orkar inte ens försöka problematisera verkligheten längre. "Vänster" är fattigdom och förtryck. Sådeså. Punkt. FOX News någon? Varför går inte DN hela vägen och skriver rakt ut att "demokrati" i Latinamerika kräver avgrundsdjup misär, dödspatruller samt ekonomisk fjärrstyrning från Washington genom IMF?
Dagens Chávez återkommer med fler inlägg om den liberala demokratisynen.

Läs mer här och här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, när DN oroar sig över utvecklingen då vet man att latinamerika är på rätt väg ;-)
Intressanta siffror här nedanför. De får man givetvis inte läsa om i DN. Läste att Persson tydligen kritiserar både DN och Reinfeldt i kvällens Perssons dokumentär... där har han helt rätt!

Anonym sa...

Jättebra sägt. Jag skrev någonting liknande. Det är rent propaganda alltså.