maj 30, 2007

Varning!

Dagen efter att RCTV stängt ner sin signal iscensatte oppositionen en noga planerad aktion. Hundratals studenter från främst privata institut blockerade motorvägar. I de välbärgade delarna av Caracas blockerades gator med brinnande skräp. En intensiv mediakampanj startades av TV-och radiostationer, samt nästan samtliga större tidningar. Kom ihåg att den stora delen av massmedia är en AKTIV DEL AV OPPOSITIONEN. Allt annat är lögn. CNN Espanol och en mängd andra internationella massmedier hakade på med en extremt vinklad rapportering. TV-kanalen Globovision provocerar öppet med inte så dolda budskap. Många tror att Globovision vill provocera myndigheterna att tillfälligt stoppa deras sändningarna i 36 timmar. Detta skulle skruva upp läget och öka attackerna från internationell media.

Jag vill utfärda en varning inför de närmaste dagarnas mediarapportering. Det som skedde under åren 2001-2004 var att när protesterna och oppositionens mobilisering började avta så inträffade mycket märkliga saker. Regeringen varnar för att oppositonen söker dödsfall bland demonstranterna. Detta för att ge nytt bränsle i mediakampanjen. Så var mycket skeptiska till om det inträffar "oväntade händelser" den närmaste tiden. Stora intressen står på spel.

PS. Det sägs att revolutionen kommer genomföra en gigantisk mobilisering i Caracas på lördag. Vi får se hur det kommer rapporteras i media.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte konstigt att massmedia och multinationella företag för informationskrig runt det som händer i Venezuela och andra länder i regionen. Industriländerna med USA i spetsen predicerar demokratin som vardagsmat och vill tvinga oss att genomföra, som dem vill.

Vår demokrati verkar inte ha någon betydelse. Venezuelaner har röstat mer än sex gånger under Chavez tid i regeringen, folket är deltagande i det politiska processen, de genomför ett demokratiskt deltagande, ungdomar, kvinnor och olika urbefolkningsinvånare har stort inflytande i det politiska livet.
I de rika länderna är folket inte deltagande, de avgör valet sedan är marknaden som styr politiken. Det vi såg var att miljontals protesterade mot invasionskriget, och ändå så stödde de demokratiska regeringarna i Europa invasionen. Idag så visar massmedian det som händer i Irak som om det vore underhållning där hundratals oskyldiga; de flesta barn, äldre och kvinnor dödas. I det kriget används svenska vapen, vad säger massmedian? inte mycket för där finns en hel del pengar inblandad.

Venezuelas regering förnyade inte tillståndet för RCTV, orsaken är att kanalen var inblandad i statskuppen år 2002. T.ex. svenska TV4 har på samma sätt tillstånd från regeringen,
Vad skulle vi svenskar göra om någon av våra tv kanaler skulle vara inblandad i en statskupp? –Troligtvis att regeringen skulle ta samma åtgärd.
När ska vi européer sluta med dubbel moral, när ska vi kräva att få rätt information och inte felaktig information.
Man hoppas verkligen på Venezuelas folk, demokrati och själv bestämmande.
En annan värld och demokrati är möjligt, bara vi strävar.