mars 02, 2007

Krass mediamanipulation brutalt avslöjad

Dom privata TV-bolagen och tidningarna i Venezuela kontrolleras av förmögna familjer, mäktiga industri-grupper och bankirer med kopplingar till USA. Dom bestämmde sig tidigt för att försöka göra sig av med Hugo Chávez.

Dom stora TV-kanalerna deltog glatt i både planering och utförande av statskuppen som tillfälligt avsatte Chávez 2002 och har kallats den första media-kuppen.

Alla medel är tillåtna när dom privata massmedierna bedriver sitt dagliga och ständigt pågående mediadrev emot Chávez och vänstern i Venezuela. Härom dagen drogs en helt ovetande och oskyldig amerikansk bloggare in i en märklig härva av manipulationer. Bloggaren la  år 2005 upp foton som han tagit på Hummer-jeepar uppställa hos en återförsäljare i södra Kalifornien. Nu 15 månader senare dök ett av fotona lätt manipulerad upp på den stora privata venezuelanska TV-kanalen RCTV.


Södra Kalifornien...


...förvandlat(nåja) genom lite photoshopping till militärens högkvarter i Caracas, Fuerte Tiuna

Hela rader med stora dyra civila Hummer-jeepar ägda av revolutionära officerare. Massiv korruption i den falska socialistiska revolutionen såklart. Det kör vi på, tänkte TV-kanalen RCTV.



"Titta visst är det Fuerte Tiuna, nu fullt med alla dessa jeepar, vilken vacker revolution vi har", säger "journalisten" för det "granskande samhällsmagasinet" hånfullt.
"Vad är detta för socialism? Vad säger Chávez om detta? Vi borde fråga oss varför revolutionen måste köpa alla dessa stora bilar", fortsätter hon.


Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Reaktionismen - så korkad, banal och förutsägbar! Ändock så livsfarlig och sjuk. Ingen ärlig människa som vill ha rättvisa i denna värld kan vila lugn och ifred förrens dess lakejer har rökts ut ur dess skyskrapor, palats och herrgårdar.
Det har Chevez insett - likaså miljoner sydamerikaner.

Anonym sa...

haha fy f-n va billigt. Fattade dom inte att det skulle komma ut att dom "fixat" bilden?

Anonym sa...

Sådant här hör ju inte till ovanligheterna när det gäller RCTV. När det kritiseras att deras sändningstillstånd i marknätet inte förnyas tycker jag man kan fundera på ett Svenskt version av ett scenario.
Militären, svenskt näringsliv och en hittepå version av LO gör statskupp och avlägsnar statsminister Reinfeldt från makten. De river upp den svenska grundlagen och Treschow blir statsminister.
Michael Treschow tackar tv4 och Jan Scherman för hjälpen med planerandet och utförandet av kuppen.
Samtidigt kokar det bland massorna. När Reinfeldt kom till makten fick man för första gången en ledare som inte bara var ute efter att berika sig själv. De massiva reformer som genomförts (pigavdrag och sänkt A-kassa)har påverkat vardagen för de som varit mest utsatta. De som tidigare har sett politiken som de mäktigas lekstuga har plötsligt äntrat den politiska arenan. Massorna går ut på gatorna i miljoner för att protestera och går till Sagerska palatset. SÄPO vakterna där stödjer fortfarande Reinfeldt och griper Treschow. Kuppen misslyckas och Reinfeldt förs tillbaka i triumf.

Några år senare får inte TV4 förnyat sändningstillstånd i marknätet. Man menar att aktivt deltagande i en statskupp går emot de villkor som krävs för et sådant tillstånd. Medier på andra sidan jorden i Latinamerika rasar och kallar Reinfeldt som i valet efter kuppen fick 63% av rösterna en auktoritär diktator och drar paraleller till Hitler.

elliv sa...

alf
:)
är det ok om jag slänger upp din kommentar som en egen bloggpost?

Anonym sa...

Ja det är klart det är ok. Jag skulle uppskatta om du sa att jag kom från Hands off Venezuela Malmö.

lite reklam. Hoppas att det är OK elliv. Vi var ett gäng som var i Venezuela över valet och vi kommer gärna ut i olika föreningar och berättar om det. Om nån är intresserad så kan man maila mig på alph7[at]spray.se . Tack för en bra blogg. Hej

elliv sa...

sagt och gjort kompis