april 11, 2007

Bloggtips

DN och SvD berättar att Fidel Castro i en ny artikel uppmärksammat CIA-terroristen Luis Posada Carriles. Bloggen These Exiled Years har en utmärkt sammanfattning av Carriles terrorverksamhet och USA:s koppling till densamma.

Posada föddes på Kuba 1928 men lämnade landet efter revolutionen och anlände 1961 till USA där han tränades av CIA för att ingå i de exil-kubanska invasionsstyrkorna vid anfallet mot Grisbukten. Det var här, vid CIA:s School of the Americas i Fort Benning, som han lärde känna den framtida ordföranden för Cuban-American National Fundation - CANF, Jorge Mas Canosa. Efter att det kubanska folket slagit ner invasionsförsöket vid Grisbukten så arbetade Posada Carriles för CIA:s Operation 40 som agent i Miami.

1968 lämnade han USA för Venezuela där han blev ledande medlem av den ökända säkerhetstjänsten DISIP han fortsatte dock att få 3000 dollar från CIA varje månad. Han avskedades 1974 och startade en privat detektivbyrå i Caracas.
Läs fortsättningen här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fidel Castro ar en Kubansks diktator. Han har fortrycket sitt folk sedan slutet pa 1950 talet. Alla Kubaner lever i total misar och fattigdom. De har inga tidningar, ingen fri internet, i TV syns enbart kommnuistisk propanda, 1950'tals stil. Tiotusentals kubaner har dodats i olika revolutionara krig som Fidel tvingat folk att delta i. Fidel ar en mordisk diktator. Han har fatt svenska skatte pengar (av Socialdemokraterna) i bidrag till sina krig. Det ar en sorglig period med oraknerliga dodsoffer som resultat av Fidels fortryck och det svenska bidraget dit. / Nils P

elliv sa...

Alla Kubaner lever i total misar och fattigdom. De har inga tidningar, ingen fri internet, i TV syns enbart kommnuistisk propanda
Vilka "fria" informationskällor har format din bild av Kuba?