april 23, 2007

"Den extrema fattigdomen nu under 10%"


Enligt regeringen är nu andelen extremt fattiga i Venezuela under 10% av befolkningen. För några år sedan var siffran över 30%. Hög tillväxt som främst gynnat de fattiga samt stora satsningar på sociala program har gett resultat.

Läs mer om kampen mot fattigdomen på den utmärkta bloggen Oilwars.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om detta stämmer så är det en klar triumf för Venezuelas befolkning. Att på så kort tid ha mer än halverat den extrema fattigdomen måste resultera i massiv stöd till den bolivarianska revolutionen av de grupper som gynnats.

Fredrik Andersson sa...

Precis, fast som jag har förstått det har revolutionen redan idag starkt stöd. Mycket större än många (främst borgare) vill hävda. Det ser man bland annat på hög politisk aktivitet hos befolkningen i jämförelse med andra latinamerikanska länder.

Anonym sa...

Stödet för revolutionen bland de fattiga är drygt 70%, enligt opinionsmätningar osv.

elliv sa...

Stödet för revolutionen bland de fattiga är drygt 70%, enligt opinionsmätningar osv.
Jo nog minst 70%. Men då ska man inte tro att resten är motståndare. Mer politiskt apatiska. Det aktiva motståndet finns nästan uteslutande i den övre medelklassen+överklass.

Anonym sa...

Härligt att det finns såna länder som kan stå emot USA och gå sin egen väg. Fantastiskt att det går så bra. Här är vi istället på väg åt motsatt håll...

Anonym sa...

Men var kommer siffrorna ifran? Jag fattar ingenting, jag och min man har precis flyttat till Sverige fran Petare, och det har aldrig setts sa mycket tiggare och gatubarn som nu, inte heller sa mycket vald och kriminalitet som nu. Extrem fattigdom under 10%??? Los barrios blir bara storre och storre och farligare och farligare, det gar inte alls ihop med siffrorna