april 09, 2007

Venezuelakväll i Stockholm

Solidaritetskväll med revolutionen i Venezuela

Tid: Lördag 14 april kl. 16.00 (insläpp 15.30)
Plats: Kafé 44 (Tjärhovsgatan 44)
Ingen åldersgräns - drogfritt

50 kronor inträde tillförmån för de ockuperade fabrikernas organisation i Venezuela (FRETECO). Mat och dryck serveras för en billig peng.

13:e april för fem år sedan reste sig det Venezolanska folket mot de USA-stödda kuppmakare som tagit makten i landet. Dagen efter var demokratin återinrättad. Vi uppmärksammar femårsdagen av händelsen med en Venezuelakväll på Kafé 44.

Folket i Venezuela är på fötterna och vägrar gå tillbaka till det som en gång varit. Ivrigt driver man på, och upprättar demokratiska råd på fabriker och i bostadsområden. Nu talas det över allt om att skapa det nya, socialistiska samhället. Under Venezuelakvällen kommer vi genom filmer och föredrag lyfta fram och diskutera vad som håller på att hända i Venezuela. Vad innebär det och hur berör det oss i Sverige?

Program

Film: The Revolution will not be televised

Valet i Venezuela - vart är landet på väg?

Kalle Holmqvist, författare till boken "Venezuela och drömmen om ett nytt Amerika" berättar om sina upplevelser under valet i Venezuela och den riktning landet är på väg åt. Frågestund och diskussion om utvecklingen i Venezuela.


Arbetarkontroll och kampen för socialism i Venezuela

Visning av två korta filmer från den arbetarstyrda fabriken Sanitarios Maracay och kampen för nationaliseringar. Introduktion av ämnet av Egil Karlow från Hands off Venezuela följt av frågor och diskussion.


Vänsterpartiet och Venezuela

Eva Björklund från Vänsterpartiet talar om Vänsterpartiets inställning till Venezuela.


Att Förändra Världen: resa i revolutionen

Matti Eladhari och August Flensburg från folkhögskolekursen "Att förändra världen" på Kvarnby Folkhögskola berättar om sin resa i Venezuela, visar bilder och berättar om kursens tidnings-, bok- och filmprojekt om Venezuela.


Hur bygger vi en solidaritetsrörelse med Venezuela?

Kortfilm om Hands off Venezuela-kampanjen i världen visas.

Introduktion om solidaritetsarbetet hålls av Erik Andersson från Hands off Venezuela, därefter öppen diskussion om hur vi kan förstärka solidariteten med det venezolanska folket.


Musik:

Toffer: Hiphop från Haninge (www.myspace.com/toffer136) inleder konserten.

The Shishnicks: 9-mannaband ( http://web.comhem.se/the-shishnicks) lirar ska med radikala budskap.

Arrangörer: Hands off Venezuela, Ung Vänster Storstockholm och SSU-Facken
www.handsoffvenezuela.se

Kontakt: Erik Andersson 0730-396942, rakovskyzamora@gmail.com

0 kommentarer: