april 25, 2007

Gunnar Hökmark "lider" med Venezuela

Efter en statskupp, ett försök att förstöra landets ekonomi samt femtioelva valförluster koncentrerar sig nu den venezuelanska oppositionen på att svartmåla landet utomlands. Den mexikanska f.d presidenten och Coca-Cola-bossen Vicente Fox hjälper till. Det moderata stjärnskottet i EU-parlamentet Gunnar Hökmark har stor förståelse för sina latinamerikanska överklasspolares "lidande" under "förtrycket".

Sitter just nu i ett möte med den demokratiska rörelsens ledare i Venezuela Julio Borges och Mexikos tidigare president Vicente Fox som tillsammans besöker EPP-ED Gruppen för att skapa engagemang mot det förtryck som i dag utvecklas i Venezuela under vänsterns paradfigur Chavéz. Det är ett nytt Kuba som växer fram och med samma ansvarslösa sätt att använda sig av landets rikedomar.
Jo. Stora satsningar på sjukvård och utbildning för den fattiga befolkningen är ju verklig ett "ansvarslöst" sätt att spendera. Suck.

7 kommentarer:

Fredrik Andersson sa...

Hur kan man kommentera på den där dårens blogg? Jag fick en plötslig lust att ge honom en utskällning.

Om han har grundat sina åsikter genom att sitta i möte med Venezuelas opposition finns det all anledning att kritisera hans källkritik.

Paolo Pissoffi sa...

Jag hade nog blivit mer oroad om Gunnar Hökmark inte reagerat på det här viset.

Det är mer sorgligt att se alla så kallade liberaler och deras öppna förakt för Venezuela. Jag tänker på respekterade figurer som Birgitta Ohlsson som jag börjar störa mig på något enormt.

Hon förklarar skillnaden vänster/höger i Israel/Palestina så här:
Birgitta Ohlsson, liberal feminist förklarar varför det är en sådan tydlig skillnad mellan vänstern och högern i Israel/Palestina-frågan.

" Det handlar om den historiska medvetenheten, framför allt om huruvida man förstår detta med Förintelsen och judarnas historia. Men i grunden är det en fråga om hur man värderar demokrati. Valen som skedde i Palestina förra året var förvisso demokratiska. Men därför har omvärlden ingen skyldighet att stödja regimen ekonomiskt eller moraliskt.
Vänstern är ju sådan att den stöder krafter i Venezuela som sätter demokratin ur spel och gärna umgås med Fidel Castro. De har inte demokratikompassen riktigt rätt. Vänsterpartiet har aldrig haft det och egentligen har inte miljöpartiet det heller."

Anonym sa...

Nyhet att liberaler alltid hyst ett enormt nedsättande människoförakt mot vanligt folk? Jag har vetat om deras anti-demokratiska attityder länge i alla fall, det är motbjudande att uppleva...

Paolo Pissoffi sa...

Okej. Egentligen är det ju ingen nyhet. Det har du nog rätt i. Skillnaden mellan Ohlsson och Hökmark ligger väl i vissa socialliberala tankar och en liberalfeministisk tanke på Ohlssons sida. Men som alltid: liberaler kämpar för de privilegierades rättigheter. Wallerstein beskrev det rätt bra: liberaler kämpar alltid för minoriteten, det vill säga sig själva.

Men det jag menade var väl snarare att några grundläggande liberala tankar borde kunna vara användbara verktyg för att åtminstone inte framstå som, ja, oliberal.

elliv sa...

Tyvärr är det nog så att varje försök till oberoende och fördjupad demokrati kommer demoniseras av liberaler och deras massmedia. Elit-"demokrati" underordnat USA är den enda modellen som är acceptabel i deras ögon.

Thérèse sa...

Sorgligt men inte särskilt oväntat från en sån sm Hökmark. Det visar ju på en obehaglig människosyn.

Väldigt bra blogg förresten , hittade hit idag. Har själv rest runt i Venezuela och gillar ladet extremt mycket. Tycker också att det som händer där är väldigt spännande , att man faktiskt konkrekt gör mycket för att utrota fattigdomen i landet

Anonym sa...

Fast den del av Venezuelas pengar som Chavez lagger ner pa utbildning av fattiga och sjulvarden etc. ar INGENTING jamfort med vad han lagger ner pa sina helikoptrar, flygplan, utlandsresor till sina barn etc. Det finns ministrar i regeringen som kommer fran knappa forhallanden och nu har stora mansions i de omraden dar det bara bor rika manniskor som de sjalva sager sig forakta. Snalla se folk for vad de ar och inte for den politiksa fargen de har, igen ar tyvarr perfekt eller messias...

M.P